YALOVA / MERKEZ - Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi

Ekm

Okulumuz Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Akreditasyon projesinde yer almaya hak kazandığı için Erasmus Days etkinlikleri kapsamında tecrübe paylaşımı programı düzenlemiştir. Geçen sene Kuzey Makedonya, Tetovo'da Erasmus+ projesi gerçekleştiren Yalova Güzel Sanatlar Lisesi'nin İngilizce öğretmeni Emine Baysal'ı ve projeye katılan öğrencileri okulumuzda ağırladık. Etkinlik boyunca deneyimlerini ve süreci bizimle paylaştıkları ve öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Marmara Denizi'nde doğal yaşamı etkileyen ve afet niteliğinde olan müsilaj kirliliği ile mücadele kapsamında, Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca kurulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulunca alınan karalar çerçevesinde bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını yürütmek üzere Sivil Toplum Örgütü olarak Deniz Temiz Derneği (TURMEPA)'nın görevlendirilmiştir. Bu kapsamda;  okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından eğitim düzenlenmiştir. Dernek yetkililerine teşekkür ederiz.

Ekm

Bu yıl 15. si düzenlenen İstanbul Edebiyat Festivali'nin ( İTEF) son günü Yalova'da KalemEv 'de gerçekleşti. Ahmet Ümit, Tuğçe Isıyel gibi Türk yazarlarımızın yanı sıra Vladimir Pistalo gibi dünyaca ünlü yazarların da bulunduğu söyleşilere kırk öğrencimiz ve öğretmenlerimiz katıldı. Cansu Erkan'ın düzenlediği çizim atölyesine on beş öğrencimiz katılarak keyifli vakit geçirdiler.

Ağu

101. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere tüm silah arkadaşlarına minnetlrimizi sunuyoruz.

Tem

Okulumuza adını veren "Tarihçilerin Kutbu" olarak anılan, Prof. Dr. Halil İnalcık Hocamızı ölümünün 7. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

May

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuba KARAAHMETOĞLU ve Öğrencilerimizin hazırladığı resim sergisi 16-17 Mayıs tarihlerinde Kent Müzesinde Sergilendi. Serginin Açılışı Yalova Valisi Sayın Muhammer EROL ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE tarafından gerçekleştirildi. Sergi Öğretmen, Öğrenci ve velilerden yoğun ilgi gördür. Emeği geçen Tuba KARAAHMETOĞLU ve Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okul Kütüphanemizde "Okulun kalbi Kütüphane" projesi kapsamında Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü ile Müzik Öğretmenimiz Belgiz ÖZGÖZ ÜLKER ve okul müzik grubunun organizasyonuyla müzik dinletisi gerçekleştirildi. emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Öğrencilerinin Sportif Başarıları Devam Ediyor;

• 10. sınıf öğrencilerimiz Fatma ÇUKUR ve Fatma Ela EĞRİ 23 Nisan kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvasında 2. ve 3.lük ödülü almışlardır.
  • 10. sınıf öğrencilerimiz Esmanur OKUMUŞ ve M. Yağız TUNÇ Wushu'da il 1.si olmuşlardır.
  • Okul Futsal Takımımız Yalava 1. si olmuştur.

Emeği Geçen Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Afet Hazırlık Kulübü ögrencilerimiz ile kulüp danışmanımız Aykut ALTAY,  AFAD Müdürlüğünü ziyaret ettik. Çalışmaları hakkında bilgi edindik. Kullandıkları araç gereçleri deneyimleme fırsatı bulduk.

Mrt

10. Sınıf öğrencimiz M. Yağız TUNÇ Wushu Türkiye Şampiyonu oldu. öğrencimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Programı okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Tören, İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine dair konuşma, Şiir ve Müzik dinletisiyle devam etti. Programda emeği  geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Süleyman KINIK, Müzik Öğretmeni Belgin ÖZGÖZ ÜLKER, İngilizce Öğretmeni Funda YARALI ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuğba KARAAHMETOĞLU'na teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda öğretmen ve öğrencileri tarfından "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve M.Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında tören düzenlendi. Emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Ayşe DURMUŞ, Murat YARDIM ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 14 Mart Çarşamba günü okulumuzun Konferans Salonunda öğrencilerimize yönelik "Çocuklar ve gençlerin bilişim teknolojilerini faydalı kullanımlarının teşvik edilmesi" ve "Güvenli internet kullanımının sağlanmasında ihbar kanallarının tanıtımına yönelik çalışmaların yürütülmesi" konularında seminer  verilmiştir.