YALOVA / MERKEZ - Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi

Ekm

Okulumuz Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Akreditasyon projesinde yer almaya hak kazandığı için Erasmus Days etkinlikleri kapsamında tecrübe paylaşımı programı düzenlemiştir. Geçen sene Kuzey Makedonya, Tetovo'da Erasmus+ projesi gerçekleştiren Yalova Güzel Sanatlar Lisesi'nin İngilizce öğretmeni Emine Baysal'ı ve projeye katılan öğrencileri okulumuzda ağırladık. Etkinlik boyunca deneyimlerini ve süreci bizimle paylaştıkları ve öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Marmara Denizi'nde doğal yaşamı etkileyen ve afet niteliğinde olan müsilaj kirliliği ile mücadele kapsamında, Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca kurulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulunca alınan karalar çerçevesinde bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını yürütmek üzere Sivil Toplum Örgütü olarak Deniz Temiz Derneği (TURMEPA)'nın görevlendirilmiştir. Bu kapsamda;  okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından eğitim düzenlenmiştir. Dernek yetkililerine teşekkür ederiz.

Ekm

Bu yıl 15. si düzenlenen İstanbul Edebiyat Festivali'nin ( İTEF) son günü Yalova'da KalemEv 'de gerçekleşti. Ahmet Ümit, Tuğçe Isıyel gibi Türk yazarlarımızın yanı sıra Vladimir Pistalo gibi dünyaca ünlü yazarların da bulunduğu söyleşilere kırk öğrencimiz ve öğretmenlerimiz katıldı. Cansu Erkan'ın düzenlediği çizim atölyesine on beş öğrencimiz katılarak keyifli vakit geçirdiler.